Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114

Green Village als locatie voor jouw business bijeenkomst of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114

Hippe hapjes en sapjes voor een congrestival

De afgelopen jaren zagen we een flinke groei in de ‘festivalisering’ van zakelijke evenementen. Dit komt onder andere door de toetreding van een totaal nieuwe generatie (Z) op de arbeidsmarkt en hun veranderende behoeften. Zo wil deze generatie ondergedompeld worden in een volledige beleving. Om deze generatie te blijven boeien, zul je dus een experience moeten bieden op jouw evenement. Het draait bij het bezoeken van een congres dus niet alleen meer om welke sprekers aanwezig zijn, maar gasten hechten net zoveel waarde aan de culinaire invulling en hoe deze eruit ziet. In deze blog geven we je een aantal ideeën voor hippe hapjes en sapjes voor jouw congrestival. 

Cake shake

Cake shake

Je ziet ze tegenwoordig dagelijks voorbijkomen in de timeline van menig populair Instagrammer: de cake shake. Wat je je daarbij moet voorstellen? Milkshakes in weckpotjes worden aangevuld met een mini donut, slagroom en decoratie. Hoe meer kleuren, hoe beter. Een overload aan M&M’s, karamelblokjes, popcorn, koekjes, zure matten, schuimpjes en marshmallows bijvoorbeeld. Eigenlijk kun je alles toevoegen wat je lekker lijkt. 

 

Foodtrucks

Food truck

Zoals we al vertelden, gaat de beleving een nog grotere rol spelen in 2019. Gasten willen zien hoe een gerecht is samengesteld en hoe het bereid wordt. Wijzelf willen ook graag de interactie met de gasten aangaan. Niets is leuker dan tijdens evenementen de laatste hand te leggen aan de gerechten terwijl de gasten erbij staan. Zo kun je direct uitleg geven over het gerechten wordt het meer dan alleen eten.

Hoe wij de interactie het liefst opzoeken? Met een foodtruck natuurlijk! Het bijkomende voordeel van een foodtruck is ook nog dat je alle soorten gerechten kunt uitserveren. Van mini risotto met zalm tot aan verse sapjes waarbij de gasten zelf de ingrediënten kunnen kiezen en zo hun smoothie kunnen samenstellen.

 

Instagram-waardige gin-tonic

Gin-tonic

Wie dacht dat de gin-tonic hype voorbij was, heeft het fout. De gin-tonic wordt al honderden jaren gedronken en ieder jaar wordt het weer in een nieuw jasje gegoten. Hierdoor blijven we niet uitgekeken op deze cocktails.

Nu leven we in een wereld waarbij we steeds meer geven om beelden en foto’s van cocktails niet van Instagram weg te denken zijn. De look van een cocktail is dus steeds belangrijker voor gasten. Zo kun je een gin-tonic op honderden manieren mixen: met rood fruit en vlierbloesem, een kaneelstokje met sinaasappel, komkommer en peper, rozemarijn en zeezout of verfrissende munt en citroen. Een Instagram-waardige-look kun je natuurlijk ook creëren met andere soorten (alcoholvrije) cocktails.

 

Pull the wall

Pull the wall

De dag of avond is ten einde en het is tijd om te gaan. Geef de gasten iets lekkers mee voor onderweg. Vaak weten de gasten dat een puntzak friet het laatste hapje van de avond is. Een mooie bijkomstigheid, want zo is er een duidelijk einde aan de dag. Liever een snack dan een zakje friet? Een echte beleving creëer je met de Pull the wall. Hoe leuk is het om zelf je snack uit de muur te trekken? 

 

Stikstof surprise

Stikstof surpise

Ben je op zoek naar een “gezonde” beleving voor je gasten? Dan is een stikstof surprise wellicht een leuk idee om je gasten te verrassen. À la minute kunnen de gasten hun eigen ijsje maken in vloeistof dat -196 °C is. Men prikt met een stokje vers fruit en dompelt dit onder in verschillende dips als chocolade of karamel. Vervolgens doop je het geheel voor enkele seconden in de stikstof, waardoor je een mini fruitijsje krijgt. Leuk om te doen en lekker om op te eten!

 

Tonijnlolly

Tonijnlolly

Naast iets zoets, is iets hartigs ook altijd lekker. Hoe origineel is deze tonijnlolly? Het smaakt niet alleen overheerlijk maar het ziet er ook nog eens superfancy uit. Je kunt ook kiezen voor een zalm variant met limoenkaviaar en een toefje wasabimayonaise. Om het helemaal af te maken kun je ook een vegetarische variant maken.